Bon dia famílies!
Esperem que tots/es estigueu molt bé!
Volem compartir amb vosaltres un article que ens ha semblat molt interessant per als vostres infants.
Es tracta d'una reflexió sobre la necessitat de moviment dels més petits, (entre 1 i 3 anys), amb el fi de que entenguem bé el moment evolutiu que estan vivint i algunes propostes per a que puguem regular i gestionar, de la millor manera possible, la seva energia en aquests dies de confinament.
Al post ens proporcionen eines que ens permeten situar-nos en una postura molt més relaxada a tota la família i ens ajuden a sobre portar millor moments puntuals en els que s'acumula més tensió.
Podem veure una sèrie de punts que ens poden ser interessants per saber quina postura podem adoptar a la nostra llar aquests dies amb els infants:
1. El paper de la persona adulta:
No som monitors/es d'activitats, ens recomana que és millor facilitar-los el moviment a condicionant els seus espais de joc, en lloc d'organitzar sessions de moviment dirigides per nosaltres, que seran de curta durada.
Separar espais de joc amb els germans. Ja que possiblement son de diferents edats i el seu joc és diferent i son incompatibles. En aquest cas, el nostre paper serà clarament de mediador/a entre les dos parts. És important mantenir la calma. Ajuda molt respirar i dir amb veu suau al petit les coses que si pot fer, ja que a vegades ens centrem massa en el que no pot fer.
És important a tenir en compte que sobre els 3 anys els infants necessiten començar a jugar amb companys/es. Si no tenen companyia és normal que reclamin la nostra presència per a poder desenvolupar el joc imaginatiu. En aquest cas, ens proposa que intentem sortir i entrar del joc de manera intermitent.
Recuperar tasques de la llar i implicar-los és molt bona opció, ja que implica moviment i a la vegada fa sentir a l'infant que pertany al grup familiar assumint tasques que està capacitat a dur a terme.
Jocs de taula. Amb infants tant petits, és millor intentar no incidir molt en jocs amb normes. Ja que als menors de 7 anys els hi pot costar bastant assumir les regles d'un joc.
2. La motricitat gruixuda:
L'equilibri entre el joc de manipulació i la psicomotricitat gruixuda és vital.
idees per psicomotricitat gruixuda:
- Apartar el sofà una mica de la paret per poder fer un passadís on es puguin amagar i passar.
- Tombar cadires per a que puguin pujar, passar per sota...
- Facilitar tots els jocs que ens permetin entrar i sortir: construir cases, castells, aprofitant coixins, tovalloles...
- Una caixa de cartró per a que puguin entrar i sortir és ideal.
- Habilitar un lloc on hi hagi vidre per mirar a través.
3. Joc de manipulació:
Aquest tipus de joc, és similar al de la psicomotricitat gruixuda, però en petit: posar, treure, ajuntar...
Idees de joc de manipulació:
- Olles, tuppers, anelles, paneres...tot el que tingueu a casa, amb cura que siguin objectes segurs.
- Calaixos que es puguin obrir i tancar i guardar coses dins.
Us deixem l'enllaç per si voleu donar un cop d'ull al blog, jugarijugar:
Esperem que us hagi agradat i que us sigui útil! Que tingueu un bon inici de setmana!
Comentarios
Publicar un comentario